ces

De International Consumer Electronics Show (CES) is een grote technologiebeurs die elk jaar in januari wordt gehouden in Las Vegas sinds 1967. Door de jaren heen is CES een goede voorloper van alle technologie trends van het komend jaar geworden.

Dit zijn de grootste trends voor dit jaar:

Veel retro en nostalgie producten zijn zeer populair bij het publiek geworden. Zoals platenspelers (”vinyl is back”) of fotocamera’s die ala Polaroid direct je gemaakte foto kunnen uitprinten of de analoge Kodak Super 8 videocamera die gebruik maak van ouderwetse film (ontwikkelen van de film is in de prijs inbegrepen)

De meest besproken producten van vorig jaar waren: Wearables, 3D printers en drones. Dit jaar zijn de rollen een beetje omgedraaid. Wearables lijken minder populair te zijn maar dat is misschien omdat iedereen er al een heeft. Dezelfde geldt ook voor de 3D printers die nu op elke hoek van de beurs te zien waren. De drones aan de andere kant zijn populairder en veelzijdiger geworden dan vorig jaar. Er was zelfs een drone bij de beurs die 1 persoon kon vervoeren.

Maar de grootste ster van de technologiebeurs is The Internet of Things. Vooral de technologieën die gebruikt worden voor The Internet of Things en de Smart Homes zijn aanzienlijk beter geworden.  Wat ook opmerkelijk is: de subtiele verschuiving tussen het maken van een apparaat en het ontwerpen van diensten hiervoor. The Internet of Things zal de komende tijd meer over diensten gaan dan de apparaten zelf.

Genoeg ontwikkelingen waar we enthousiast van kunnen worden.